Nu har livet rullat på igen och det har hänt både toppenroliga och tråkiga saker. Gick på morfin i totalt fyra-fem veckor. Efter en behandling i min rygg så blev jag bättre och tyckte att jag inte behövde morfinet så jag slutade med det vilket resulterade i en väldigt jobbig natt med abstinens. Som tur var så överlevde jag den. Sedan så fick jag en stor anledning till att sluta med morfin och det var att jag träffade världens bästa Mange. Han gav mig kraft och energi till livet igen. Skulle jag kunna träffa honom så var jag tvungen att köra bil och då kunde jag inte gå på morfin. Mådde rätt bra till straxt efter jul. Vid nyår började jag få ont i ryggen igen och hade svårt att räta på mig. Blev bara värre och värre och till slut hamnade jag i kramper i hela kroppen och fick åka ambulans. Det visades sig att jag hade en cysta på 6,8 cm i diameter som hade spruckit och gett mig äggledarinflammation och även en infektion i magen då vätskan sipprat ut. När jag legat tre nätter på sjukhuset i Eskilstuna och gått på antibiotika ett par dagar så började jag kunna röra mig mer. En underbar känsla. Jag kunde gå rak med kryckor.

Jag kämpade med vårdcentralen för läkarintyg och smärtstillande medel. Fick tillslut en nervsmärtsmedicin. Jag fick även en remiss till Aleris Smärt- och stresscenter i Nacka för att göra en bedömning. Där ansåg de att jag behövde hjälp och de skulle göra mitt program personligt så jag bara ska behöva åka två dagar i stället för fyra dagar i veckan. Det är lite skillnad. När nervsmärtsmedicienen började verka började jag kunna gå längre sträckor med kryckorna, sedan började de kännas i vägen för en vecka sedan. Nu har jag gått utan dem i en vecka. En totalt underbar känsla att kunna ta mig fram utan att gå med saker i händerna. Dock så känner jag av smärtan mer eftersom jag belastat höfter mer än när jag gått med kryckor. Det är väldigt svårt att känna av gränserna och jag får sota för mina handlingar när jag kört på för hårt.

I morgon ska jag åter till Nacka för att planera upp mina tolv veckor som de ska ta hand om mig. Det känns så underbart att inte behöva jaga sjukvården för att få hjälp. Det finns ett team som jobbar kring mig och pratas vid om hur de på bästa sätt ska hjälpa mig. Jag känner att jag kan pusta ut.

Jag kan även pusta ut eftersom jag vet att jag träffat min stora kärlek som även älskar mig. Jag är inte längre singel. Mange har väckt upp känslor i mig som jag tryckt undan under en väldigt lång tid. Jag tycker att livet är roligt att leva igen och jag hittar mig själv mer och mer och jag hittar tillbaka till intressen som jag tidigare gillat, men även dem lagt undan.

Nu sätter jag mig själv i första rum och gör sånt som jag mår bra av. Jag ser fram emot denna vår och resultatet som jag vill ha i sommar. Kunna dansa med Mange. Vi har redan dansat en bugg, men jag vill kunna få dansa en hel kväll igen.

Livet är bra underbart!

/Malusken! 🙂